Интериорен дизайн – фази за реализация

Предварителна консултация. Тук целта е взаимното опознаване на клиент и дизайнер. Конкретизира се обемът на дизайн проекта, обема на работа и изискванията на заданието

Заснемане на обекта и / или преглед на чертежи и скици предоставени от клиента

Оформяне на оферта за дизайн проекта, като са описани фазите и съответното ценообразуване към всяка фаза

Предварително проучване – събиране на идеи за стилистика и цветови решения

Interioren dizain proekti, obzavejdane, mebeli, osvetlenie

Идеен проект

Първата стъпка от проекта е вземането на всички необходими размери на разглежданите помещения, с всички архитектурни и конструктивни особености. 

Следва функционално зониране или вариантни решения за функционално и композиционно разположение на елементите от интериора. Преработка на съществуващите стени ако се налага. Създаване на допълнителни прегради.

Цялостна концепция за решението на интериора. Ще бъде представена идейна разработка за оформяне на пода, стените и тавана на помещенията. Подбор на цветове, материали, текстури. Разположение и модел на осветителните тела, съобразено с общото пространствено оформление. Декоративни решения, пана и пластични елементи. 

3D визуализирането има за цел да онагледи идеите за обзавеждане и да покаже крайния резултат при съвкупността от цветове и материали подбрани за целта. Ние имаме възможност да Ви осигурим една по-добра представа за крайния продукт с най-пълна достоверност.

Работен проект

Първата стъпка включва работен чертеж с разпределение на всички интериорни елементи, мебели, описани и номерирани в спецификация. Настилки – включва работен чертеж на всички настилки в обекта по проект с поясняване начина на работа, материалите и количествата им. Ел. инсталация и Софити – включва работен чертеж на всички кръгове на осветлението и ел. захранването. Софити включва работен чертеж на всички тавани на обекта по проект с поясняване начина на работа, материалите и количествата им. Разгъвки стени – Чертеж с основните и допълнителни обработки (материали и цветове) на стени, декоративни елементи, мебели и всички други елементи на интериора.

 

Raboten proekt - interioren dizain
Proektirane na mebeli - interioren dizajn uslugi

Проектиране на мебели

Ако не може да намерите подходящите за Вас мебели сред предлаганите в магазините, съобразно с Вашите изисквания, предпочитания, вкус и финансови възможности можем да Ви изработим индивидуален проект и калкулация на Вашите мебели. Може да направим мебелите за Вашата спалня, хол, антре или кухня или цял хотел.

Авторски надзор

Ако искате проекта, който Ви дадем, да съответства максимално много до реализирания, ще Ви бъде необходим авторски надзор. Съдържание на авторски надзор:

– Консултация на място с майсторите или фирмите, които ще извършват реализацията преди стартиране на изпълнението.

– Консултация с майсторите или фирмите в хода на реализацията при възникване на проблеми, при нужда от допълнителна информация или съвети.

– Авторска проверка на място за проследяване дали реализацията се осъществява по зададената техническа документация.

Avtorski nadzor - interioren dizajn uslugi